f button  t button  in button

Νέα

photo thess 2

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε μία χώρα γερόντων η οποία θα έχει χάσει οριστικά το τρένο της ανάπτυξης, τότε θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσουμε μεταρρυθμίσεις, με αιχμή την οικονομική ανεξαρτησία και τη διοικητική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης»

Την έλλειψη οικονομικής ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού ως απόρροια του συγκεντρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης του κράτους που ισχύει στη χώρα, προσδιόρισε ως βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κλείνοντας τις εργασίες του Σεμιναρίου περί Δημοκρατικής Διακυβέρνησης Μητροπολιτικών Περιοχών, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

photo semi 2

Η ΚΕΔΕ και το ΙΤΑ σημαντικοί εταίροι του έργου της ΕΕ για τη θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα στο Σεμινάριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης του κράτους με ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονη ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης ανοίγοντας τις εργασίες του Σεμιναρίου περί Δημοκρατικής Διακυβέρνησης Μητροπολιτικών Περιοχών, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

« Μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση μία γενναία μεταρρύθμιση με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη σε πρώτο ρόλο»

Παρουσίαση της Μελέτης του ΙΤΑ με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» στα Κύθηρα

Κατεβάστε τη μελέτη

photo kithira 1

Την ανάγκη χάραξης μιας Εθνικής Νησιωτικής Στρατηγικής προκειμένου ο νησιωτικός χώρος να μπορέσει να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ωστόσο έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου, να περάσει η χώρα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους με αιχμή την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

kithira

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει Θεματικό Συνέδριο στα Κύθηρα, στο Ξενοδοχείο Kythea Resort στην Αγία Πελαγία, την 25η & 26η Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα: «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» όπου και θα παρουσιαστεί η μελέτη με τίτλο «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα».

20170601 145323

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Μυκόνου και την συμμετοχή του Αντιπροέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, ειδικού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου την Πέμπτη 01/06/2017 στη Μύκονο, με αντικείμενο την πρόληψη και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης κινδύνων.

climaallagh

 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία
Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς:
Ενέργειας,  Απορριμμάτων,  Γεωργίας, Φυσικών Πόρων, Τουρισμού, και Υγείας

 6-7  Απριλίου 2017, Ηράκλειο Κρήτης

 

πρόσκληση Συνεδρίου (pdf)

Council of Europe logo Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος «Καλές Πρακτικές στους Δήμους της Ελλάδας» και την Εναρκτήρια Εκδήλωση του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» που θα λάβουν χώρα στις 15 Μαΐου 2017 στη Χερσόνησο Κρήτης στο ξενοδοχείο LYTTOS BEACH.

ITA LOGO tel RGB 01

Σύμφωνα με την υπ. Αριθ. 02/04.01.2017 Απόφαση του Δ.Σ. του ΙΤΑ, το Έργο «Επαναλειτουργία-Εκσυγχρονισμός-Αναβάθμιση Συστήματος Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης», Αρ. Προκήρυξης 299/23.11.2016 ανατίθεται στην εταιρεία «ΑΠΟΨΗ Α.Ε.».

Ταυτότητα

ΙΤΑ
Διοικητικό Συμβούλιο
Επιστημονικό Συμβούλιο
Αγκαιότητα
Πρόγραμμα Δράσης

Μελέτες ΙΤΑ

Προγράμματα

Νέα

 

Δημοσιότητα

 

 

Βιβλιοθήκη

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Newsletter

   

Xάρτης διαδικτυακού τόπου  |  Όροι χρήσης  |  Προσβασιμότητα