f  t  in  l  y

Νέα

synantisi ergasias ita

Συνάντηση εργασίας είχε ο Προέδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος με θέμα τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ», η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.  

Παρόντες ήταν ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, οι κ.κ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτών Κτηνιάτρων (UEVP), Ιωάννα Γαλανού, Πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, καθώς και οι κ.κ. Χρυσοβερίδης Νικόλαος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου και Δημήτρης Γκουζούνας, Γενικός Γραμματέας του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, αντίστοιχα.  

Στη συζήτηση διατυπώθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων σε ένα πλαίσιο εναρμονισμένο με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες της κοινωνίας μας.

 

IMG 20210514 205243 777
 
Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύηςείχε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.
Στην ατζέντα των συζητήσεων των δύο πλευρών, κύρια θέματα ήταν τα ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στους συμπολίτες μας με αναπηρίες, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ.

georgiadis apostolopoulos

Tον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υποδέχτηκε στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού,  κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν τα ζητήματα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και οι τρόποι στήριξης των κλάδων εκείνων της οικονομίας που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τις δύο πλευρές για την Διαδικτυακή Ημερίδα «Οι Δήμοι ως φορείς  συνοχής και ανθεκτικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Νέο ΕΣΠΑ», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2021, στην οποία ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης θα κάνει την δική του παρέμβαση.

 

ITA INV
 
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Οι Δήμοι ως φορείς συνοχής και ανθεκτικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Νέο ΕΣΠΑ», την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρες 10:00 έως 14:00.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, με σκοπό τη βέλτιστη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως εταίρος του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.
Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό Υπουργοί, Γενικοί,Γραμματείς, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς και Προϊστάμενοι Διαχειριστικών Αρχών. Θα γίνει παρουσίαση της Μελέτης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτική Συνοχή. Η συμμετοχή και ο ρόλος των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Η Ημερίδα απευθύνεται σε Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, υπαλλήλους και συνεργάτες των Δήμων και αφορά σε Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα.
Η Ημερίδα θα προβληθεί από το κανάλι της ΚΕΔΕ www.youtube.com/channel/UCg3ApPTIL2Cg4zDRTSqXckQ και το κανάλι του ΙΤΑ www.ita.org.gr/youtube, καθώς και από τις ιστοσελίδες https://kedke.gr/ και https://www.ita.org.gr, της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ, αντίστοιχα.
 

ampatzoglou petsas
Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα είχε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Έμφαση δόθηκε σε θέματα που απασχολούν τον Δήμο, όπως, επίσης και στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος», αντίστοιχα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού που υπερψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου ως μία απαραίτητη συνθήκη για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών.

apostolopoulos eyxes pasxa
Χριστός Ανέστη!
 
Η Ανάσταση του Κυρίου σηματοδοτεί το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως. Τον θρίαμβο του καλού απέναντι στο κακό.
Το Αναστάσιμο μήνυμα είναι η νίκη της ζωής. 
 
Το φετινό Πάσχα, ας το γιορτάσουμε με ασφάλεια, στηρίζοντας με την στάση μας εκείνους που παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ας προσευχηθούμε με πίστη για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την πανδημία.
 
Οι αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης να καθοδηγούν το κάθε μας βήμα. Να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας πίκρανε και να πορευτούμε μπροστά με αισιοδοξία και ελπίδα.
 
Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη!
 
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος

ilias apostolopoulos synenteyksi

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα συνεχίσει και από αυτές τις θέσεις ευθύνης να είναι παρών στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και τόνισε ότι "έρχονται σπουδαία πράγματα".

"Το ΔΣ του ΙΤΑ", υπογράμμισε "στελεχώνεται από έμπειρους Αιρετούς με όραμα και πρωτοπόρες ιδέες και το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΤΑ, αντίστοιχα, απαρτίζεται από αξιόλογους Επιστήμονες, οι οποίοι εκπονούν ενδιαφέρουσες Μελέτες για τους Δήμους της χώρας μας, με στόχο τη συνεχή ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους. Γιατί οι έξυπνες σκέψεις, μπορούν να γίνουν έξυπνες πράξεις".

Banner MSC

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

                                                                                     

Αθήνα, 20 Απριλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Προκήρυξη εισαγωγής νέων φοιτητριών και φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων/ Applied Risk Management (UoA ARMμε ειδικεύσεις τη “Διαχείριση Κεφαλαίων και Κινδύνων ()” και τον “Εσωτερικό Έλεγχο (Internal Audit)”

http://appliedriskmanagement.econ.uoa.gr/

Αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο Πρόγραμμα στην Ελλάδα που θεραπεύει πολυδιάστατα και ολιστικά τη Διαχείριση Κινδύνων.

Στο σύγχρονο, συνεχώς μεταβαλλόμενο, επιχειρησιακό περιβάλλον οι εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με μία πληθώρα κινδύνων τους οποίους πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε γίνει παρατηρητές σε διαφορετικά πρωτόγνωρα γεγονότα όπως την κατάρρευση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας (dot-com bubble), την επίθεση στους δίδυμους πύργους (9/11), την έξαρση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και τώρα την πανδημία. Από ότι φαίνεται, τα ακραία γεγονότα αρχίζουν να αποτελούν την νέα πραγματικότητα (the new norm) καθώς αναμένεται να συμβαίνουν συχνότερα καταστροφικά γεγονότα στο μέλλον. Συνεπώς, τα τμήματα διαχείρισης κινδύνου και εσωτερικού ελέγχου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωτικής δομής των εταιρειών που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες, ενώ αναδεικνύεται και η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των στελεχών σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα με σκοπό να ανταποκριθούν στις διευρυμένες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η διαχείριση κινδύνων κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα των 100 κορυφαίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ (money cnn.com.) Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες (π.χ, Bloomberg, McKinsey) οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της διαχείρισης κινδύνων θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα έτη και το επάγγελμα του διαχειριστή κινδύνων και του εσωτερικού ελεγκτή αναμένεται να μετασχηματιστεί ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης, της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.

Η διαχείριση κινδύνων είναι μία περίπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως σύνθετη επίλυση προβλημάτων, στρατηγική και αναλυτική σκέψη και λήψη αποφάσεων υπό καθεστώς αβεβαιότητας. Χρησιμοποιεί έννοιες και  εργαλεία από τα γνωστικά αντικείμενα της οικονομικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης, των ποσοτικών μεθόδων, της αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου.

Ο σύγχρονος και σύνθετος ρόλος του στελέχους διαχείρισης κινδύνων απαιτεί διευρυμένες δεξιότητες και γνώσεις επί της χρηματοοικονομικής διαχείρισης και της πληροφόρησης που παρέχουν οι λογιστικές καταστάσεις, του μακροοικονομικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος, των αγορών χρήματος, κεφαλαίου και λοιπών περισουσιακών στοιχείων (ενέργεια, ακίνητα, κρυπτονομίσματα), των τεχνικών/εργαλείων/συστημάτων διαχείρισης κινδύνων και δεδομένων, του ακολουθούμενου επιχειρηματικού μοντέλου, της επιχειρηματικής στρατηγικής και επικοινωνίας, της αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου λειτουργιών και ριψοκίνδυνων αποφάσεων.

Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τις αντίστοιχες κατευθύνσεις της Διαχείρισης Κεφαλαίων και Κινδύνων/Risk Management και του Εσωτερικού Ελέγχου/Internal Audit, αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο Πρόγραμμα στην Ελλάδα που θεραπεύει πολυδιάστατα και ολιστικά τη Διαχείριση Κινδύνων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ακολουθεί υψηλά διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, χωρίς να χάνει τον πρακτικό επαγγελματικό του προσανατολισμό και ολοκληρώνεται μέσα σε ένα ευέλικτο χρονικό διάστημα (full-time: 24 μήνες, part-time: 48 μήνες).

Πλεονεκτήματα/Καινοτομίες του Προγράμματος

 • Η διάρθρωσή του ως blended program, βάσει ΦΕΚ ίδρυσης πριν από την περίοδο της πανδημίας,ανταποκρίνεται πλήρως στην καθημερινότητα του σημερινού εν δυνάμει φοιτητή με τους πολλαπλούς ρόλους (γονιός, σύζυγος, εργαζόμενος, φοιτητής), συνδυάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (on line lectures, e-class) με την δια ζώσης διδασκαλία σε τάξη.
 • Μαθήματα σε μη εργάσιμες ημέρες – Σάββατο & Κυριακή.
 • Το ΕΚΠΑ στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.
 • Έμπειρο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
 • Υποτροφίες Αριστείας.
 • Διαλέξεις από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς - Expert Lecture Series.
 • ΧορήγησηΠιστοποιητικού “Value Investing” από το Ben Graham Centre for Value Investing σε φοιτητές της κατεύθυνσης Διαχείρισης Κεφαλαίων και Κινδύνων/Risk Management, ύστερα από επιτυχή αξιολόγηση στα αγγλικά.
 • Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων» – Εσωτερικός Έλεγχος τον Φεβρουάριο του 2020 διακρίθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΙΑ Global), ΗΠΑ, και αναγνωρίστηκε ως IAEP Internal Audit Foundation Program (το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει λάβει μέχρι τώρα αυτή τη διάκριση από το IIA Global).
 • Προγράμματα μαθητείας (internships)σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ.
 • Συνεργασίες με αναγνωρισμένες εταιρίες και οργανισμούς (The Institute of International Auditors Greece, Ernst & Young- EY Greece, Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Εξεταστών κατά της Απάτης-HACFE, SAS, Ελληνικό Τμήμα Πιστοποιημένων Αναλυτών Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων-ISACA Athens Chapter).
 • Ευκαιρίες απασχόλησης φοιτητών & αποφοίτων μας σε συνεργαζόμενες εταιρίες.
 • Καλύπτει σημαντικό μέρος της ύλης διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων στη Διαχείριση Κινδύνων και τον Εσωτερικό Έλεγχο, καθώς και των επαγγελματικών πιστοποιήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος & της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

 

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και μπορείτε να βρείτε την Προκήρυξη και την Αίτηση Συμμετοχής εδώ

Η περίοδος υποβολής Αιτήσεων στο ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων»/ Applied Risk Management”, λήγει στις 15/06/2021.

Σχετικό έντυπο εδώ

 

Πληροφορίες:

Γρυπάρειο Μέγαρο

Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου. Αθήνα, Τ.Κ. 105 59

5ος όροφος, γραφείο 504

Τηλ: 210 368 9465 – 210 368 9433

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

URL: http://appliedriskmanagement.econ.uoa.gr/

LinkedIn:  Master in Applied Risk Management UOA

Facebook: ΠΜΣ στην Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων/Applied Risk Management

 

apostolopoulos ampatzoglou voridis

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με ουσιαστικό διάλογο με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Αποστολόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην ατζέντα της συζήτησης, κύρια θέματα ήταν:

IMG 20210401 151410 075
Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη είχε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Τσιαντής. 

petsas apostolopoulos 1

Μια ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική_συνάντηση είχε σήμερα με τον Αναπληρωτή_Υπουργό_Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα_Τοπικής_Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιο Πέτσα, ο Πρόεδρος_του_Ινστιτούτου_Τοπικής_Αυτοδιοίκησης, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, με κύρια θέματα συζήτησης:


1️. τον Νέο εκλογικό Νόμο,
2️. τις προσκλήσεις χρηματοδότησης του Προγράμματος Αντώνης_Τρίτσης και
3️. τους Νόμους και τις Διατάξεις που χρήζουν αναθεώρησης.

ilias apostolopoulos
 
"Το μεγάλο στοίχημα όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" είναι η σωστή εφαρμογή του. Είναι ένα Σχέδιο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
 
Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι να αξιοποιήσουμε με χρήσιμο τρόπο τους πόρους που μας αναλογούν, να προβούμε σε ωφέλιμες δράσεις, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους. Είναι στο χέρι μας τις έξυπνες σκέψεις να τις κάνουμε έξυπνες πράξεις".

ilias apostolopoulos

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παράγει μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως Πρόεδρος του ΙΤΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το κύριο μέλημά μου είναι με οδηγό το έργο των προηγούμενων Διοικήσεων και αξιοποιώντας το Επιστημονικό Προσωπικό να δουλέψουμε με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από ένα σύγχρονο και παραγωγικό μοντέλο λειτουργίας των Δήμων.

Η ΚΕΔΕ και το ΙΤΑ είναι η φωνή όλων των Δήμων της Ελλάδας και προτεραιότητά μου είναι οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους.

Ταυτότητα

ΙΤΑ
Διοικητικό Συμβούλιο
Επιστημονικό Συμβούλιο
Αγκαιότητα
Πρόγραμμα Δράσης

Μελέτες ΙΤΑ

Προγράμματα

Νέα

 

Δημοσιότητα

 

 

Βιβλιοθήκη

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Newsletter

   

Xάρτης διαδικτυακού τόπου  |  Όροι χρήσης  |  Προσβασιμότητα